چهارشنبه، 13 فروردین 1404
ایده خبر » اقتصادی » سهام هم وزن منتظر فرصت رشد هستند؟ | تاثیرگذاری ریسک‌های سیاسی تا کجا ادامه دارد؟

سهام هم وزن منتظر فرصت رشد هستند؟ | تاثیرگذاری ریسک‌های سیاسی تا کجا ادامه دارد؟

کد خبر: 18400

سهام هم وزن در چند وقت اخیر بیشترین افت قیمت را داشته‌اند و ظرفیت بالایی برای رشد پیدا کرده‌اند. اما فعلا در حالت انتظار برای تعیین تکلیف ریسک‌های سیستماتیک باقی مانده‌اند.

بازار؛ گروه بورس: چند وقت اخیر خیلی‌ها سهام یا هر دارایی دیگر را تبدیل به طلا و دلار کردند. این تصویری است که در چند وقت اخیر در بازارها نمایان شده چون اکثر سرمایه گذاران به نوسانات ناشی از ریسک‌های سیاسی دلخوش کرده‌اند. حتی دولت جدید آمریکا نیز با آگاهی از این حساسیت بازارهای ایران، بسیار روی تحریم‌ها تمرکز کرده است فشاری که توام شده با سیاست های انقباضی بانک مرکزی که در ایجاد رکود موثر بوده‌است. البته بورس ابتدای سال ۱۴۰۴ با تقاضا خوبی آغاز کرده و این نشان می‌دهد که رکود ریزشی در بورس دیگر وجود ندارد. به نوعی تلاش های حمایتی فعلا جواب داده است.

به نظر می رسد در نمادهای بنیادی کوچک و متوسط برخی خریداران واقعی وارد معاملات شدند. درواقع با دید عدم افزایش تنش به امید رشد بعد از برطرف شدن فضای جنگی، خریدار شدند.

فردین آقابزرگی معتقد است که بی‌توجهی به شرکت‌های بزرگ و لیدر بورس می‌تواند نشانه‌ای از کاهش اعتماد عمومی به بازار یا نگرانی از وضعیت کلی بازار باشد. شرکت‌های لیدر معمولاً به عنوان موتور محرک بازار عمل می‌کنند و عدم توجه به آن‌ها می‌تواند نشان‌دهنده شک و تردید سرمایه‌گذاران نسبت به آینده بازار باشد

فردین آقابزرگی کارشناس بورس گفت: «در شرایط کنونی ریسک‌های سیستماتیک در بازار تعیین کننده هستند. هرچند اگر سطوح جدید نرخ بهره برای سهامداران جذاب شود شاید در جریان پول موثر باشد. البته رییس کل بانک مرکزی هرچه دلار بالاتر رفته، شیر نقدینگی را سفت تر کرده است. به همین دلیل در چند هفته اخیر که نرخ دلار به ۱۰۰ هزار تومان رسیده نرخ اخزا به ۳۶ درصد شده است. از طرف دیگر بانک ها به سپرده های کمی بزرگ به راحتی نرخ سود ماهانه ۳۱ درصد و کمی بالاتر را پرداخت می کنند و دولت نیز در انتشار اوراق جدید نرخ های ۳۷ درصدی پرداخت کرد.»

وی افزود: «روند بازار نشان‌دهنده کاهش فشار فروش از سوی سهامداران است. این تغییر جهت ممکن است به دلیل نگرانی‌ها، ترس از ریسک‌های سیاسی یا اقتصادی، یا تحلیل‌های منفی سرمایه‌گذاران باشد که باعث شده تا بعد از رشد، شاهد کاهش قیمت‌ها و خروج پول از بازار باشیم. در میان بخش‌های مختلف بازار، گروه‌هایی مانند خودرویی‌ها و بانکی‌ها توجه بیشتری از سوی سرمایه‌گذاران جلب کرده‌اند. ممکن است این اقبال به دلیل اخبار مثبت یا پیش‌بینی‌های خوش‌بینانه در مورد این گروه‌ها باشد.»

آقابزرگی ادامه داد: «نکته حائز اهمیت اینجاست؛ بی‌توجهی به شرکت‌های بزرگ و لیدر بورس می‌تواند نشانه‌ای از کاهش اعتماد عمومی به بازار یا نگرانی از وضعیت کلی بازار باشد. شرکت‌های لیدر معمولاً به عنوان موتور محرک بازار عمل می‌کنند و عدم توجه به آن‌ها می‌تواند نشان‌دهنده شک و تردید سرمایه‌گذاران نسبت به آینده بازار باشد.»

همیشه فروردین برای بازار روزهای خوبی بوده اما این را هم باید پذیرفت که هر سال با سال قبل تفاوت‌ها و شرایط متفاوتی را دارد به خصوص اینکه امسال بازار سرمایه زیر فشارهای بیشتری قرار گرفته‌است. با کوچکترین چرخش و نرمش سیاسی بازار بازدهی عجیب و بالایی را خواهد داشت و اتفاقا در سال ۱۴۰۴ با کمی اصلاح پرتفو در دل بازار می شود بازدهی های بهتری گرفت ولی کار دشواری است.

سهام هم‌وزن شرایط متفاوتی دارند

با توجه به اینکه شاخص کل در محدوده عرضه قرار دارد احتمالا در روز های آینده شاهد ورود پول به سهام هموزنی باشیم تا رشد آنها هم تا حدودی تکمیل شود. برای به وقوع پیوستن تحلیل فوق باید شرایط سیاسی کشور به همین شکل پایدار بماند و انرژی منفی به بازار تزریق نشود تا شاهد چرخش های در بازار باشیم

برای تایید آن نیازست معاملات چند روز آینده بازار با دقت بیشتری بررسی شود. یکی از اهداف بازارساز در مواقع سرنوشت ساز ایجاد آشفتگی و دوگانگی در ذهن معامله‌گران است که اینبار به خوبی آنرا انجام داده است. شرایط اینچنینی را می‌توان با اتخاذ استراتژی مناسب تا حد بالایی مدیریت کرد.

در سهام هم‌وزنی شرایط کمی متفاوت است و با توجه به اینکه پول فعالین بازار بعد از مدت ها به گردش درآمده درصورتیکه شرایط بازار استیبل باقی بماند احتمال اینکه نقدینگی وارد سهام هموزنی شود، بالا خواهد بود.

مسعود جعفری، مدیر صندوق رشدی کیان گفت: «سال گذشته شاخص کل ۲۷ درصد شاخص هم‌وزن ۱۰ درصد و طلا بیش از ۱۲۰ درصد رشد داشتند. این فاصله‌ها از روندی حکایت می‌کند که به این سادگی‌ها قرار نیست تغییر کند. اگر به‌دنبال تصویر واقعی‌تری از وضعیت بازار هستیم، شاخص هم‌وزن آینه‌ای شفاف‌تر از آن است، چراکه تجربه این ماه‌ها نشان داده شاخص کل به نظر تحت تأثیر مداخلات و حمایت‌های هدفمند قرار دارد.»

وی افزود: «هرچند با روی کار آمدن دولت جدید امیدهایی برای حرکت سیاست‌گذار در مسیری علمی و مبتنی بر تقویت سرمایه‌گذاری و تولید شکل گرفت. اما رخدادهای اخیر، تاکنون نتیجه مثبتی ایجاد نکرده‌است.»

جعفری تصریح کرد: «بازدهی دلاری چشمگیری برای سال آینده در بازار پیش‌بینی می‌شود، اما بازدهی‌ای که احتمالاً زیر بار نااطمینانی‌ها خم خواهد شد. در این میان، تأثیرپذیری بازار از ناترازی‌های انرژی و ریسک‌های سیستماتیک نیز چندان قابل پیش‌بینی نیست. سایه افت نرخ کامودیتی‌ها در اثر جنگ‌های تعرفه‌ای نیز وجود دارد.»

به صورت سنتی گروه خودرویی لیدر سهام هموزنی محسوب می‌شوند و با لیدری شان می‌توانند در این چرخش پول کمک ویژه‌ای انجام دهند. درصورتیکه طی روز های آینده شاهد این چرخش پول به سمت سهام هموزنی باشیم همراه با اعلام در گروه، سهامی را هم معرفی خواهیم کرد. اما نباید سرمایه خود را به احتمالات گره زد و با توجه به وضعیت بازار ایجاد نقدینگی ضروری است. افرادی هم که به صورت بلند مدت سرمایه گذاری کردن به اتفاقاتی که بازار طی چند ماه باقی مانده تجربه خواهد کرد توجه نکنند. سال۱۴۰۴ بازار سرمایه رشد انفجاری را تجربه و تمام سختی های چند ساله را جبران خواهد کرد.

هدف در بازار کسب سود است. اگر قرار بر رشد باشد زیر آوار ریسک‌های ریز و درشت این رشد اتفاق بیفتد قاعدتاً شکل و مبنای آن به مانند دفعات گذشته به این شکل خواهد بود که با رشد دلار بازار هم رشد کرده و افزایش پیدا می‌کند هیچکس با اصل مهم حفظ ارزش پول ملی و قدرت خرید مخالف نیست اما واقعیت‌ها را باید دید.

با آغاز ریسک‌های جدید سیاسی قیمت دلار شروع به افزایش کرد و پول ملی تضعیف شد در این شرایط دقیقاً نقطه حساس و حیاتی برای بورسی‌ها سیاست است آنها که توانایی کنترل بازار را ندارند دست به اقدامی می‌زنند که به ظاهر کنترل کننده دلار باشد و آن هم سرکوب نرخ دلار توافقی یا نیماست تا به همگان اثبات کنند.

منبع: tahlilbazaar-333475

دسته بندی: اقتصادی
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید